Lifestyle coaching

Wanneer er wordt gekozen voor Lifestyle coaching van Ånyo zal er op basis van een intakegesprek worden gekeken waar de wensen en behoeften van het individu liggen. Ånyo maakt vervolgens een op maat gemaakt programma zodat de kans op succes zo groot mogelijk is

Lifestyle coaching is het proces waarbij een individu ondersteuning krijgt bij het veranderen van een bepaalde levensstijl.
Een ongezonde leefstijl en de daarmee gepaarde ongemakken zijn vaak een reden om van leefstijl te willen veranderen. Het daadwerkelijk uitvoeren én volhouden van een nieuwe leefstijl is echter zeer moeilijk.

Ons gedrag wordt gekenmerkt door gewoontes. Gewoontes zijn gedragingen waarvan we ons niet (helemaal) bewust zijn, het zijn handelingen die op de automatische piloot worden gedaan. Om tot gedragsverandering te komen moet er een ‘mental switch’ plaatsvinden.
Iedere verandering neemt weerstand met zich mee en zal geaccepteerd moeten worden. De eerste fase van gedragsverandering is een zeer moeilijke periode waarbij de focus ligt op het veranderen van bestaande gewoontes. Na verloop van tijd zullen deze gezonde veranderingen gewoontes worden die op de automatische piloot worden uitgevoerd.

Ånyo biedt hulp bij het veranderen van een levensstijl, hierbij worden beweging, voeding en bewustwording gezien als drie elementen die niet los van elkaar te zien zijn. Er vindt altijd interactie plaats tussen deze elementen waardoor ze elkaar continu beïnvloeden.

De coaching van Ånyo focust zich op een structurele levensstijlverandering, door middel van kleine veranderingen wordt langzaam toegewerkt naar een nieuw leefpatroon. De bekende crash- en shake diëten en de super intensieve trainingsschema’s zijn effectief, maar enkel op korte termijn. Onderzoek laat zien dat dit soort aanpakken uiteindelijk geen positieve-, en in sommige gevallen zelfs negatieve invloeden hebben op het lichaam.

Ånyo helpt in het proces van gedragsverandering waarbij een een nieuwe leefstijl niet wordt gezien als een opdracht met een deadline. De gedragsverandering moet als prettig worden ervaren waardoor het volhouden ervan realistisch is.

Ånyo werkt samen met Bodyreset, personal training op gebied van Lifestyle coaching. Neem contact op voor verdere informatie!

Ånyo, Samen vooruit